hjärtslag av kalv el. får...

hjärtslag av kalv el får
1 kalvhuvud
vatten 1 rödlök
24 kryddpepparkorn
4 lagerblad
salt

lungor och hjärta och huvidet ristas upp sköljes väl och få ligga i vatten omkr 12 timmar, så att blodet drages ut.
vattnet bytes minst tre gånger.
köttes sättes på i kallt vatten, då spadet kokar upp, skumma det noga, därefter tillsättas kryddorna och den ituskurna löken, och köttet får sakta koka.
då det kännes mört, tages det upp, och spadet silas.¨
köttes males eller hackas fint.
det spädes med spadet lagom tjockt, kokas upp och smakas av.
lungmos kan serveras med potatis och rödbetor eller också hälles det upp i form och får stelna; det kan då användas som sylta.


bon apetit!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0