morgondagens eftermiddags bestyr
4portioner | |
![]() |
![]() |
![]() |
En modern variant av den gamla hederliga husmanskosträtten äppelfläsk.Tänk på att komplettera måltiden med en rejäl sallad, gärna med lite rårivna morötter och rödbetor. |
![]() |
![]() |
![]() |
500 g picnicbog, bogfläsk eller skinkstek 1 purjolök en klick Norrmejerier Smör 2 1/2 dl Matlagningsgrädde soja 2-3 äpplen salt och peppar |
![]() |
![]() |
![]() |
Strimla fläskkött och purjo. Fräs först köttet i en klick Norrmejerier Smör och tillsätt sedan purjon. Häll på grädden och en liten skvätt soja och låt det hela koka ihop i ett par minuter. Skär under tiden äpplena i fina skivor. Rör ned dem i grytan och smaka av med ett par varv på svartpepparkvarnen. Späd med buljong eller vatten om det skulle koka ihop för mycket. Dekorera med färska örter. Servera med ris eller kokt potatis. |
Kommentarer
Trackback